Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

RADIO SYMBAN : Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 Στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος 8.00μμ ώρα Αυστραλίας Θα μιλήσει η Δέποινα N. Κούτσαρη

RADIO  SYMBAN
Δελτίον  Τύπου

867 NEW CANTERBURY ROAD, HURLSTONE PARK, SYDNEY
Telephone   02 - 95580500














Δημήτρης Συμεωνίδης




Όρθιος ο Άγγελος  Ματσούκας ιδιοκτήτης του Σταθμού καθιστός
ο ανταποκριτής μας και συνεργάτης στην Θεσσαλονίκη ο Γιώργος
Σιδηρόπουλος


  



ΡΑΔΙΟ  ΣΥΜΠΑΝ


  
στην εκπομπή του

Δημήτρη Συμεωνίδη JP


Ο Δημήτρης Συμεωνίδης   

ΒΙΒΛΙΟ - ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου  2014
Στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος
8.00μμ ώρα Αυστραλίας

Θα μιλήσει
η Δέποινα N. Κούτσαρη
http://www.elzoni.gr/ast/cov/kouts2.jpg
Σύντομο Βιογραφικό

Η Δέσποινα Ν. Κούτσαρη έχει γεννηθεί στο χωριό Τρύπη Λακωνίας από Σπαρτιάτες γονείς. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), με μετεκπαίδευση σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διετέλεσε, επί πολλά έτη, Διευθύντρια στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Επίσης διετέλεσε μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου Αθλητισμού, της επιτροπής παρακολούθησης εφαρμογής της Αθλητικής Νομοθεσίας, και υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποί­ησης στις 13 Περιφέρειες της χώρας 4ετούς προγράμματος Επι­μόρφωσης Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, που επιδοτούσε η Ε.Ε.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της 
F.I.Sp.T. (Διεθνούς Ομοσπονδίας «Αθλητισμός Για Όλους»), του Δ.Σ. της Ε.Π.Ε. (Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής) και του Δ.Σ. των Special Olympics Hellas. Επίσης υπήρξε επί πολλά έτη συνεργάτης του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων και του Π.Σ.Α.Ο.Σ. (Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων και Στε­λεχών).
Έχει βραβευτεί για το έργο της μεταξύ άλλων από την 
F.I.Sp.T, τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης - Μακεδονίας «Εν Αθή­ναις» και την Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία).
Άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε έντυπα και εφημερίδες. Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα της την ώθησε να συγγράψει το παρόν έργο, ένα έργο ζωής, προσφορά στη Σπαρτιάτισσα.



DESPOINA KOUTSARI


Η  Δέσποινα Κούτσαρη σε νεαρή ηλικία








 Θα παρουσιάσει το βιβλίο της :

Η Σπαρτιάτισσα στην αρχαιότητα
Δυναμική γυναίκα - Μοναδική μάνα

http://www.apidealakonias.gr/uploads/image/book%20cover.jpg

Όταν μια γυναίκα από την Αττική ρώτησε τη Γοργώ, την κόρη του μεγάλου Βασιλιά Κλεομένη Α' και σύζυγο του θρυλικού Βασιλιά Λεωνίδα Α', "...΄΄γιατί μόνο εσείς οι Λάκαινες έχετε εξουσία πάνω στους άνδρες;΄΄ η Γοργώ απάντησε υπερήφανα ΄΄επειδή είμαστε και οι μόνες που γεννάμε άνδρες...΄΄".

"Άμμες δε γ' εσσόμεθα πολλώ κάρονες"
Πλούταρχος, Βίος Λυκούργου, 21

Δεν υπάρχουν σχόλια: