Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ – ΔΙΓΕΝΗ 41o ETHΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ - ΔΙΓΕΝΗ

ΙΔΡΥΜΑ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΡΙΒΑ – ΔΙΓΕΝΗ           ΑΘΗΝΑ   21 ΙΑΝ. 2015.
ΑΘΗΝΑΙ
Δ/νση επικοινωνίας:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΙΩΡΚΑΣ
ΘΕΜΙΔΟΣ 5  Π.  ΦΑΛΗΡΟ
ΤΚ 17563
ΤΗΛ  2299300397



41o  ETHΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ  - ΔΙΓΕΝΗ
              =======================
          41χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού ΔΙΓΕΝΗ,του αρχηγού της ΕΟΚΑ, του εμπνευστή των απανταχού της  γης σκλάβων, Τιμούμε σήμερα ευλαβικά τη  μνήμη του και  τους  αγώνες του . Στο πρόσωπο  του ΔΙΓΕΝΗ τιμούμε  τον αιώνιο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.  Περισσότερο απο μισό αιώνα ο Γεώργιος Γρίβας  -Διγενής,  ανάλωσε τη ζωή του στα πεδία των μαχών προασπιζόμενος τις αρχές της  ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της  δημοκρατίας. Πολέμησε  τις ποικιλόμορφες   ολοκληρωτισμού, τον φασισμό,  τον ναζισμό, τον κομμουνισμό,  την αποικιοκρατία.
           
       
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ    ΤΟΥ  ΔΙΓΕΝΗ:
         Αν προσπαθούσαμε να  ιχνηλατήσουμε  τα  στοιχεία  που συνιστούν τη ταυτότητα του Διγενή, του θρύλου της  Κύπρου, θα  εντοπίζαμε τα  γνησιότερα και πιο λαμπρά  στοιχεία , με πρώτο και  βασικό την φιλοπατρία,  τον άδολο πατριωτισμό,  σε  συνδυασμό με  τη βαθειά και ειλικρινή πίστη  στα  Χριστιανικά ιδεώδη και  αρχές της Ελευθερίας- Ισότητος- Δικαιοσύνης και  Δημοκρατίας.
        Την  αγάπη προς την πατρίδα και την Ορθόδοξη πίστη  διδάχθηκε  από τα  παιδικά του  χρόνια . Αγωνίστηκε   για την  ελευθερία, στα πεδία των μαχών, στη Μικρά  Ασία  στα  βουνά της  Βορείας  Ηπείρου , πολέμησε τον Φασισμό, τον Ναζισμό, τον Κομμουνισμό και την Αποικιοκρατία.
        Οταν  εζώνετο τα  όπλα επικαλείτο πρωτίστως την  βοήθεια  του Θεού. Στις   συναντήσεις  του με  τους  συνεργάτες  του , τελειώνει όσα έχει να τους πεί με τη  φράση  “ Ο Θεός  μαζί μας” 
       
        Άριστα  καταρτισμένος στα  στρατιωτικά θέματα,  με  βαθεία  γνώση της  Ελληνικής  Ιστορίας,  εμπειρώτατος  , επιδεξιώτατος στην  αντιμετώπιση  πολυαρίθμων και άρτια  εξοπλισμένων  αντιπάλων,  θαρραλέος, αποφασιστικός,  ψύχραιμος,  και τολμηρός . Με  προσόντα  Ηγέτη που προκαλεί τον θαυμασμό και τον  σεβασμό αυτών  που τον
ακολουθούσαν στους  δύσκολους  αγώνες  του. Με  σπινθηροβόλο βλέμμα που φανέρωνε  την οξυδέρκεια  του, πολυμήχανος και πείσμων προ των δυσκολιών. Πίστευε ότι καμμιά  δυσκολία  δεν είναι αξεπέραστη.
          Μεθοδικός  και  Οργανωτικός, κατάφερνε  να  δημιουργεί  εκ του μηδενός. 
             Λιτός,  ειλικρινής, άδολος,  τίμιος,  ανιδιοτελής, αφιλοχρήματος , γεμάτος  αγάπη για την  Ελλάδα , γεμάτος αισθήματα για τα παλληκάρια του.  Ακόμη και το σύνολο των εισπράξεων  από τη πώληση των ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΩΝ  διέθεσε υπέρ των αγωνιστών και του λαού της  Κύπρου, μέσω του ιδρύματος Διγενή
        Αυτός  είναι ο Διγενής, ο θρύλος της  Κύπρου. Ο εμπνευστής των απανταχού της  γης σκλαβωμένων λαών, Ο  εμψυχωτής  της  νεολαίας.  Σύνθημα του :  “Η Λευτερια  αποκτάται με το σπαθί του σκλάβου” 
        Το όνομα του ήρωος Γεωργίου Γρίβα Διγενή και των ηρωϊκών παλικαριών της ΕΟΚΑ, θα κοσμεί αιώνια την ιστορία της  Ελλάδος  και της πολυαγαπημένης ιδιαιτέρας Πατρίδας του της Κύπρου, εις την οποία ετάφη    Και  απο το λιτό αυτό τάφο θ' αναψει ξανά η  φλόγα της λευτεριάς και δικαιοσύνης για την Κύπρο.        
          
             Η  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΓΡΙΒΑ – ΔΙΓΕΝΗ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: