Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Καταστρέφονται Χριστιανικά μνημεία στον Λογαρά

Ο σιδερένιος σταυρός πάνω σε αυτό το μνημείο είναι το τελευταίο θύμα του θρησκευτικού μίσους κατά χριστιανικών συμβόλων στην Χιμάρα. Το μνημείο αυτό βρίσκεται πάνω στο πέρασμα του Λογαρά και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που πέρασε από τον Λογαρά στα τέλη του XVIII αιώνα.
Είναι η πολλοστή φορά που το μνημείου του Αγίου Κοσμά καταστρέφεται από "άγνωστους" που εκφράζουν το θρησκευτικό τους μίσος επάνω στα μνημεία μας. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δίπλα στο μοναδικό μνημείο που αντέχει στις επιθέσεις υπάρχουν αλλά δύο κατεστραμμένα μνημεία.
Τα μνημεία είναι φτιαγμένα από μπετόν αλλά δεν άντεξαν στην μανία αυτών που τα καταστρέφουν συστηματικά προσπαθώντας να μην αφήσουν κανένα σημάδι
χριστιανισμού στο πέρασμα.
Πιο κάτω βρίσκονται αλλά δύο κατεστραμμένα χριστιανικά μνημεία που έχουν χτιστεί για τις ψυχές που χάθηκαν σε ένα τραγικό ατύχημα που συνέβει την δεκαετία του 90'.
Όμως ο λαός της Χιμάρας τα ξαναχτίζει και θα τα ξαναχτίσει όπως αυτό το μνημείο που έχει καταστραφεί πάμπολλες φορές.
Πριν από λίγο καιρό η Κυβέρνηση της Αλβανίας αποφασίσε ότι η αμιγώς χριστιανική Χιμάρα πρέπει να ενωθεί με το μουσουλμανικό Κουρβέλεσι και μας είπαν ότι θα χτίσουν την Νέα Χιμάρα. Τα πρώτα σημάδια αυτής της συμβίωσης δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: