Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

RADIO SYMBAN στην εκπομπή του Δημήτρη Συμεωνίδη ΒΙΒΛΙΟ - ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 Θα μιλήσει Ο Κώστας Μαυρόπουλος

ΡΑΔΙΟ  ΣΥΜΠΑΝ


  
στην εκπομπή του

Δημήτρη Συμεωνίδη JP

Ο Δημήτρης Συμεωνίδης   

ΒΙΒΛΙΟ - ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015
Στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος
                                                         8.00μμ ώρα Αυστραλίας

Θα μιλήσει 

Ο Κώστας Μαυρόπουλος
Δημοσιογράφος, μεταφραστής, ποιητής και συγγραφέας
Θέμα
 «Παγκοσμιοποίηση και Θρησκευτικοί πόλεμοι »









Βιογραφικό σημείωμα του Κώστα Μαυρόπουλου

Ο Κώστας Μαυρόπουλος, δημοσιογράφος, μεταφρα­στής, ποιητής και συγγραφέας, γεννήθηκε στην παρά­κτια πόλη του Καυκάσου Τουαψέ 4 Σεπτεμβρίου 1937. Τον Αύγουστο του 1938 επαναπατρίσθηκε με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το 1955 απεφοίτησε από το Α' Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και εισήλθε με άριστα στο Ηλεκτρονικό Κολλέγιο «Μαρκόνι» του Πειραιά, αλλά εξ αιτίας οικογενειακών και οικονομικών αναγκών εγκαταλείπει τις σπουδές του και κατατάσσεται εθελοντής στην Αερο­πορία. Μετά το πέρας της θητείας του, την περίοδο 1959-1961 εργά­ζεται ως ζωγράφος-διακοσμητής.
14 Αυγούστου 1961 μεταβαίνει στην ΕΣΣΔ, όπου επί 15 χρόνια εργάζεται στην Ελληνική σύνταξη του Κεντρικού Ραδιοφωνικοί} Σταθ­μού της Μόσχας και, παράλληλα, σπουδάζει Δημοσιογραφία. Εκτός αυτών, συνεργάζεται με το Πατριαρχείο Μόσχας και Πασών Ρωσσιών, το οποίο τον τιμά με Ειδικό Χρυσό αναμνηστικό Μετάλλιο, με το Πρακτορείο Τύπου «Νόβοστυ», με το Κινηματογραφικό Στούντιο Φιλμ Ντοκιμαντέρ κατά τα τελευταία χρόνια, πριν τον επαναπατρισμό του, διδάσκει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών «Πατρίς Λουμούμπα» της Μόσχας.
14 Αυγούστου 1976 επαναπατρίζεται και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τον ίδιο χρόνο αναλαμβάνει Υπεύθυνος των εκπομπών για την Ρωσσία στην ΕΡΑ-5 (Φωνή της Ελλάδας) ενώ, παράλληλα, την περίοδο 1977-1981 συνεργάζεται με το Γραφείο Τύποι; της Νέας Δημοκρατίας ως ειδικός για τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Έχει διατελέσει συνεργάτης και Αρχισυντάκτης διαφόρων εφημερίδων και περιοδικών. Στο διάστημα 28.11.1991-28.12.1992, ακολουθώντας την προτροπή του τότε Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, παραιτείται από Προϊ­στάμενος ροής προγραμμάτων της «Φωνής της Ελλάδας» και αναλαμ­βάνει Διευθυντής Μεταφραστικοί) του Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε. Από το 1996 είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της «ΕΕΠΡ» (Ένωση Επιστημό­νων Παιδαγωγών της Ρωσσίας), Τμήματος του Πανρωσσικού Ιδρύματος Παιδείας. 29 Μαΐου 1997 με δική του πρωτοβουλία οι Κρατικές Ραδιο­φωνίες «Φωνή της Ελλάδας» και «Φωνή της Ρωσσίας», για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πραγματοποιούν από κοινού «Ραδιογέφυρα». 4 Σεπτεμβρίου 1997 παραιτείται από Υπεύθυνος των εκπομπών για την Ρωσσία και βγαίνει στην σύνταξη.
Από 11 Μαρτίου ως 12 Αυγούστου 2000, με την ιδιότητα του συνεπικεφαλής ομάδας μεταφραστών, αναχωρεί με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για την Ρωσσική Ομοσπονδία, όπου εκπαιδεύονται στην χρήση του πυραυλικού συστήματος C-300. Στο διάστημα 1 Ιουνίου - 17 Οκτωβρίου 2001 εργάζεται στην Βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας ως μετα­φραστής της ομάδας εγγυήσεως Ρώσσων ειδικών των ναυπηγείων της Αγίας Πετρούπολης «ΑΛΜΑΖ», προμηθευτή των περίφημων αποβατικών «ΖΟΥΜΠΡ» και από 17 Οκτωβρίου 2001 μέχρι 3 Ιουλίου 2006 ως Διευθυντής της Αντιπροσωπείας των ναυπηγείων «ΑΛΜΑΖ» στην Ελλάδα.
12 Νοεμβρίου 2009 γίνεται δεκτός ως μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» (Π.Ε.ΠΑ.) και, ταυτόχρονα, στην Ένωση Συμμάχων Πολεμιστών Μακεδονικού Μετώ­που (Ε.Σ.Μ.Μ.). Ο Πρόεδρος της Π.Ε.ΠΑ. και Ύπατος Πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Μ.Μ. Πτέραρχος εα. Γεώργιος Τσαλουχίδης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, του απονέμει Αναμνηστικό Μετάλλιο.
Έχει μεταφράσει από την ρωσσική γλώσσα στην ελληνική, τα εξής βιβλία:
«Ο αινιγματικός θάνατος του Στάλιν» - Α. Αυταρχάνωφ «0α επιζήσει άραγε η ΕΣΣΔ ως το 1984;» - Α. Αμαλρίκ «Ο Λένιν στην Ζυρίχη» - Α. Σολζενίτσιν.
«Το πορτραίτο ενός τυράννου» - Α. Αντώνωφ-Οφσέγιενκο. «Αναμνήσεις ενός σοβιετικού διπλωμάτη 1922-23» - Σ. Αράλωφ «Ουζμπεκιστάν - στο κατώφλι του ΚΑ' αιώνα» - Ισλάμ Καρίμωφ
«Ποντιακά παραμύθια» - Εύα Ακριτίδου.
«Ανθολογία ποιημάτων και πεζών» - Α. Πούσκιν (προς έκδοσιν) «Ανθολογία ποιημάτων και πεζών» - Μ. Λέρμαντωφ (προς έκδοσιν)
«Ανθολογία διηγημάτων» - I. Μπούνιν (προς έκδοσιν)
«Το τέρας της Πετρούπολης» - Ε. Γκράφφ.
«Η εκστρατεία κατά των Ελλήνων» - Ιβάν Τζουχά (προς έκδοσιν)
«Παίδες Ελλήνων, ίτε» - Μπαρίς Κόστιν.
Σαν συγγραφέας έχει γράψει τα βιβλία:
«Εδώ Μόσχα! 15 χρόνια στο μικρόφωνο»
«Ο θρυλικός ανιχνευτής ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΗΣΑΤΙΔΗΣχ
        Θέλω να τα πω!» (προς έκδοσιν)
        «Χίλια χρόνια από τον εκχριστιανισμό της Ρωσσίας - Η εκκλησία στην Σοβιετική Ένωση - χθες και σήμερα» (προς έκδοσιν)
        «ΠΟΝΤΟΣ - σαν μυθιστόρημα» (προς έκδοσιν)
        Γι«36 χρόνια στο μικρόφωνο» (ελληνικά και ρωσσικά) (προς έκδοσιν)
α εργασίες και συνεργασίες του έχει τιμηθεί με πολλά ελληνικά και ξένα μετάλλια, καθώς και εύφημες μνείες



Μπορείτε να ακούσετε το πρόγραμμα από το διαδίκτυο στην παραπάνω διεύθυνση
καθώς και από άλλες συχνότητες στην Αυστραλία

επίσης  μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μου

για βιβλία 

για νομικά θέματα


και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα στην ιστοσελίδα μου 

για προσωπική επικοινωνία


Δημήτρης Συμεωνίδης
Dimitri Symeonidis
Sydney Correspondent
International Hellenic News Agency
και
Kontranews
Σύδνεϋ Αυστραλίας
Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων

Παράρτημα Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: