Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βεβήλωσαν την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς


Για ακόμη μια φορά, βεβηλώθηκε ο ναός της Κοιμήσεως την Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα (Κορυτσά) αλλά και το νεόκτιστο κτίριο της Μονής.
Σύμφωνα με τους κατοίκους την Δευτέρα ή την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας, άτομα αγνώστου ταυτότητας μπήκαν στο ναό από ένα σπασμένο παράθυρο και έκλεψαν το παγκάρι της εκκλησίας. Δεν είναι γνωστή η ακριβής ημέρα διότι η Μονή δεν λειτουργεί και όποτε πάει ο φροντιστής η κάποιος κάτοικος ελέγχουν τον χώρο. Στην συνέχεια, δεν είναι γνωστό πως αλλά μάλλον οι δράστες διαθέτουν αντικλείδι, μπήκαν στο νεόκτιστο κτίριο της Μονής όπου έκλεψαν τουλάχιστον δύο κολυμβήθρες. Φεύγοντας έκλεισαν τις πόρτες σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μόνο όταν είδαν το σπασμένο παράθυρο κατάλαβαν πως είχε γίνει διάρρηξη και έγινε έλεγχος σε όλα τα κτίρια.
Οι ορθόδοξοι κάτοικοι και οι ναοί τους βρίσκονται στο έλεος αρπακτικών οι οποίοι με τις ληστείες τους επιτελούν δύο έργα, το πρώτο για τον εαυτό τους, το άλλο για άλλα κυκλώματα. Για τον εαυτό τους πλουτίζουν, για τα άλλα κυκλώματα, τρομοκρατούν τους κατοίκους, διακόπτουν τις προσπάθειες που στοχεύουν στην ομαλή λειτουργία της Μονής, δημιουργούν ανασφάλεια σε κάθε ορθόδοξο.
Στον ίδιο χώρο βρίσκετε και το Μνημείο για τους Έλληνες, Αδερφούς, Ήρωες, Πεσόντες κατά το Έπος του 1940.



Δεν υπάρχουν σχόλια: